Update generator

16 januari 2025 - Palma de Mallorca, Spanje

Na een hoop gesleutel en gedoe hebben we besloten deze generator eruit te halen en te vervangen voor een nieuwe. We zijn immers nog wel even onderweg en als het hier al zoveel problemen geeft om de juiste onderdelen te vinden, hoe zit dat dan in minder ontwikkelde gebieden? En deze generator is zeker niet nieuw meer dus het is ook geen overbodige luxe.

Op de step reden we Palma door op zoek naar een goed aanbod. Dan besef je ineens dat je nog moet wennen aan de mediterrane cultuur. Overal waar je komt, krijg je te horen "geef je mailadres maar, dan mailen we wel een offerte". Nee beste mensen, we zijn NU op zoek naar een generator en liefst een die op het eiland is, want de leveringen naar het eiland duren ook een eeuwigheid. Die bijboot die we op 5 december besteld hadden, is er nog steeds niet. Dus daar hebben we inmiddels ons geld voor teruggekregen. Maar dat terzijde.

We hebben best wat bedrijven bezocht en vonden hele mooie kleine generatortjes, maar die draaien allemaal best veel toeren. Dus uiteindelijk ook meer slijtage, denken wij zo.

We kwamen bij een bedrijf net buiten Palma en daar stonden hele fatsoenlijke generators van Sole (oftewel mitsubishi). Ze hadden er 1 op voorraad van het vermogen dat wij graag wilden hebben (10 kva) en zelfs de prijs was nog wel oké.

Toen we terug aan boord kwamen, regelden we met de onderhoudsmonteur hier aan de haven een kraanwagen die de nieuwe kan komen brengen en de oude op kan halen. Het was dan nog onze taak om de oude eruit te halen en de nieuwe te plaatsen. Met de onderhoudsmonteur bespraken we dat hij ons spullen zou leveren die we daarvoor nodig hebben, zoals een takel en een bok. Weer heb je dan geduld nodig want zoveel haast hebben ze allemaal niet. Ons plan van binnen 2 dagen de oude eruit en de nieuwe draaiend hebben verbaasde hem dan ook. Maar we kregen het geregeld. Vandaag hebben we de oude dus aan dek gezet en zitten nu te wachten op de kraanauto. Die zal hier rond 15u00 zijn.

Spannend, maar hopelijk kunnen we maandag gewoon weer lekker verder varen. Met een nieuwe generator!

1. Jacob en Liesbeth:
    Mañana, mañana! ;-)
  2. Dennis Zwaard:
    16 januari 2025
    Mediterraans tempo, portemonnee vol genoeg, niet werken/haast…
  3. Netty en Jan Epping:
    16 januari 2025
    Hoi Ilse en Peter jeje wat een gedoe en geregel neem me petje af voor jullie, hopen dat alles snel geregeld is, kost weer alles !!!
    Heel veel liefs NettyXXX
  4. Yvonne:
    16 januari 2025
    Geduld is een schone zaak,maar zei het toch komt goed ,heel veel succes vanmiddag en hoop dat het overige allemaal goed gaat
    Groetjes Yvonne🤞😘
  5. Monica Ries:
    16 januari 2025
    Hallo Ilse und Peter! Wie geht es euch? Wir denken sehr gerne an unseren Besuch bei euch auf dem Boot in Porto Christo. Viele Grüße von Monica, Mathias und Ricardo
  6. Sjoukje en Ton:
    16 januari 2025
    Goed dat het toch geluk is, kunnen jullie met minder zorgen verder. Een fijne tijd verder toegewenst.
  7. Edwin en Agna:
    16 januari 2025
    Denk een goede weloverwogen keus waar je profijt van gaat hebben op je verdere reis. Fijn zo'n monteur docht in de buurt. Zal je man maar zijn.😁😁😁
  8. 16 januari 2025
    Succes. Hoop dat jullie snel weer kunnen varen😀
  9. Peter Bastijn:
    16 januari 2025
    Wat een tegenvaller en gedoe ,als het maar goedkomt en jullie weer verder kunnen varen en genieten dan ben je het weer snel vergeten en een hoop € armer, sterkte en dan een borrel 🍺🥂op de goede afloop, best wel heftig hoor.
    Groet, Peter en Anja
  10. John Noordegraaf:
    17 januari 2025
    Ja dat wachten klinkt heel bekend, het komt bij hun niet op een dag of week, wij zitten in Griekenland en vandaag zouden ze het internet weer oké maken ,nog niemand gezien gaat gewoon volgende week worden ! Groetjes John en Helen X
  11. Hans Cuypers:
    17 januari 2025
    Hallo, nou als de nieuwe generator weer jaren mee gaat dan kan je daar tenminste op rekenen. Hoop nou toch dat verder alles goed gaat en er niets meer kapot gaat. Groetjes.
  12. Joh Leune11:
    19 januari 2025
    zo is het altijd wat , maar dat weet je van te voren. ik wens jullie nog een goede reis , en dan zonder pech. gr hans l.
  13. Sjoukje en Ton:
    20 januari 2025
    Peter van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We wensende nog vele jaren van gezondheid en geluk toe, samen met Ilse.