Zomer 2024?
4 juli 2024 - Grenaa, Denemarken
Op maandag hebben we heerlijk gezeild met mooi weer richting Zweden. We meerden aan in Fjällbacka (nooit eerder van gehoord), wat een heel idyllisch plaatsje bleek te zijn. 's Avonds lekker gegeten op een terrasje en de volgende dag zijn we, nadat we de plaatselijke bakker hadden leeggekocht, weer vertrokken.
Dit keer richting Denemarken. Skagen wel te verstaan. Er was eerst niet zoveel wind, later werd dat gelukkig goedgemaakt. Maar daardoor was Skagen ver genoeg. Helaas was het wel koud die dag. En die kou bleek aan te houden. Helaas.
Ook daar 's avonds lekker wat gegeten op een terrasje waar de voetbalwedstrijd Roemenië- Nederland werd uitgezonden. Op verschillende terrasjes was ook nog wat live muziek dus het was een gezellige boel.
De volgende ochtend waren we allebei al vroeg wakker. En dat kwam goed uit, want we wilden eigenlijk wel even flink wat mijlen maken. Dus om 7u00 voeren we de haven uit en zetten we koers richting Grenaa. Het liep zo lekker dat we daar al vroeg waren. Om 17u15 lagen we al vast. Ook daar lekker wat gaan eten. Misschien wel de beste sushi die ik ooit in m'n leven heb gegeten. In een tentje waar je dat niet zou verwachten, maar de open keuken gaf goed zicht op de bereiding en werkelijk alles werd vers bereid. En snel!
Omdat er voor deze ochtend veel wind voorspeld werd, hebben we lekker op het gemak gedaan. Even boodschappen gedaan, de boot een beetje opgeruimd en een wasje gedraaid. Moet ook allemaal gebeuren en als je onder een flinke helling ligt is dat allemaal niet zo makkelijk. Rond 13u00 klaarde het weer op en besloten toch nog een stukje te doen vandaag. We moeten uiteindelijk toch een keer naar huis.
Dus we zitten weer in ons zeilpak, met een lange broek en trui eronder in de kuip om weer wat mijlen achter ons te laten. En hopelijk ook de kou. Wat hebben we geboft tijdens het WK in Noorwegen. Toen hebben we elke dag een korte broek kunnen dragen. Wat had dat er anders uitgezien als we daar deze kou hadden gehad. Laten we maar hopen dat de zomer nog iets moois voor ons allen in petto heeft.

Ongelooflijk wat een ruimte!
Fijn dat jullie genoten hebben bij de Soling wedstrijden. Denk dat er in de praktijk maar weinig minuten verschil zitten tussen de no1 en no22 dus voor mij hebben jullie ook gewonnen😆
Tjah, zullen het maar niet over het weer beginnen… Geniet maar van het varen en elkaar, dan is ieder weer goed!
Hoop datj jullie,