Op naar Mallorca
29 november 2024 - Alcúdia, Spanje
Tijdens een flinke wandeling die avond van aankomst ontdekten we Sitges verder. Het bleek nog veel groter te zijn dan gedacht en eigenlijk ook heel erg leuk. Heel levendig met in het oude stadsdeel heel veel winkeltjes, kleine restaurantjes, mooie straten en oude gebouwen. We aten wat op een terrasje langs de boulevard en besloten dat we de volgende dag nog even terug zouden gaan naar het oude stadsdeel.
Op dinsdag maakten we eerst de boot in orde, pakten de tassen weer uit en deden boodschappen. Ook werd het nieuwe anker gebracht dat we daar besteld hadden. Peter heeft me verzekerd dat hij het dit keer wel goed geborgd heeft. Na het avondeten aan boord hebben we nog lekker gewandeld door het oude stadsdeel. Een rustig maar productief dagje.
Woensdag zou de dag van vertrek zijn vanuit Sitges maar er werd weinig wind voorspeld. Op donderdag zou de wind gunstiger zijn om naar Mallorca over te steken. Een bezoekje aan de havenmeester om te overleggen over de kosten leverde heel wat op. We mochten gratis nog een nachtje blijven. Omdat het bijna Kerst is. Ze waren de haven aan het versieren voor Kerst en ik moet zeggen dat ze dat goed aanpakken hier in Spanje.
Woensdag aten we nog wat in het oude stadje, deden nog wat boodschappen, maakten nog wat schoon aan boord en checkten de motor. De volgende dag zouden we vroeg vertrekken richting Mallorca.
En dat deden we ook. Om 6u30 gooiden we de trossen los en voeren we de haven uit. De omstandigheden waren echt perfect. Als je een zeildag kon bestellen, was dit de bestelling geweest. Een rustige zee, zonnetje erbij, een perfect windje uit de perfecte hoek. Het is 100 mijl varen en we rekenen vaak met gemiddeld 5 knopen. Nu varen we eigenlijk altijd wel harder maar dan kun je je nooit "rijk" rekenen. Tijdens het varen zaten we nog wat naar de weersvoorspelling te kijken en toen bleek dat er voor vrijdag (vandaag dus) in het noorden van Mallorca 2 graden meer voorspeld was dan in het westen, waar we naartoe zouden gaan. Tja, 2 graden is toch 2 graden. En het verschil tussen 18 of 20 is een wezenlijk verschil. Dus de koers werd aangepast en 's avonds om 21u30 ging het nieuwe anker er al onder in een baai aan het noorden van Mallorca, bij Cala Sant Vincenç. Het was echt roetdonker dus we zagen niet veel meer dan enorm veel sterren en heel helder water. Als je er met je zaklamp in scheen, keek je zo naar de bodem op 6 meter diep.
Vanochtend werden we wakker met een zonnetje. We haalden het anker op en zeilden richting Alcudia. We zijn er al heel lang bijna, maar de wind nam steeds verder af. Totdat er niets meer was, dus nu varen we op de motor de baai in. Ook hier gaan we voor anker en zullen we beginnen met onze ontdekking van Mallorca. Vooralsnog genieten we volop. De zon schijnt, de korte broeken hebben we weer tevoorschijn getoverd en we hebben 1,5 fantastische zeildag achter de rug. Een mooi begin van een nieuw avontuur.

Jaloersmakend, dit moet echt als vakantie voelen!
Have fun.